Αρχική » Ποιοι είμαστε

Ποιος είναι ο «ΦΙΛΗΜΩΝ»:

Ο Ιησούς Χριστός άνοιξε την αγκαλιά του σε όλους τους ανθρώπους. Χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. Και η αγκαλιά του ήταν χώρος ασφάλειας, ήταν ένα μέρος όπου το άτομο ένιωθε πρόσωπο με αξία, έβρισκε αποδοχή και αγάπη. Ταυτόχρονα όμως ήταν και εργαστήρι αλλαγής. Το άγγιγμα της αγάπης του Χριστού γινόταν καταλύτης βαθιάς εσωτερικής αλλαγής. Τα λόγια της στοργής του Σωτήρα γίνονταν οι συντεταγμένες μιας καινούριας πορείας.

Ακολουθώντας το παράδειγμά Του, θέλουμε ο «Φιλήμονας» να είναι μια αγκαλιά αγάπης και ένα εργαστήρι αλλαγής για όσους περάσουν το κατώφλι του.

Το όνομα «ΦΙΛΗΜΩΝ» είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη επιστολή του αποστόλου  Παύλου που βρίσκεται στην Καινή Διαθήκη. Σ’ αυτήν ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός ανθρώπου, του Ονήσιμου, που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Φιλήμονα. Ο Ονήσιμος όμως αγγίχτηκε από τη μεταμορφωτική χάρη του Θεού και έτσι ο απόστολος Παύλος γράφει ένα γράμμα προς το Φιλήμονα ζητώντας να τον δεχτεί πίσω, γιατί «αυτός που κάποτε ήταν άχρηστος, τώρα είναι χρήσιμος» (Επιστολή προς Φιλήμονα, στίχος 11).

Αυτό ποθεί και ο δικός μας «Φιλήμονας». Να δεχτεί ανθρώπους που η εξάρτηση στις ουσίες τούς έκλεψε την αξιοπρέπεια και την ελπίδα για ζωή και να τους φέρει μπροστά σε Εκείνον που μπορεί να τους χαρίσει ξανά χαρά και νόημα.

Να τους δώσει ζωή άφθονη, ζωή αιώνια!!!

Η ιστορία μας:

\

Το 1986 η A’ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία ξεκίνησε το πρώτο στην Ελλάδα Χριστιανικό Κέντρο Απεξάρτησης με την επωνυμία “ΦΙΛΗΜΩΝ”.

\

Την περίοδο εκείνη, ο “ΦΙΛΗΜΩΝ” ήταν ένα απ’ τα πρώτα κέντρα απεξάρτησης που λειτουργούσαν στην Ελλάδα.

\

Η πρωτοβουλία για την ίδρυσή του ανήκει στον Λάμπρο Τσούτσα, ένα νεαρό χρήστη, ο οποίος πίστεψε στη μεταμορφωτική δύναμη του Θεού κι Εκείνος άλλαξε τη ζωή του. Ο Θεός έβαλε στην καρδιά του Λάμπρου τον οραματισμό για τη δημιουργία ενός κέντρου απεξάρτησης, με σκοπό τη διακονία προς νέους ανθρώπους που ζουν στην απόρριψη και την περιθωριοποίηση, μπλεγμένοι στα δίχτυα των ναρκωτικών. Έχοντας βιώσει ο ίδιος αυτή τη φοβερή κατάσταση κι έχοντας βγει νικητής με τη δύναμη του Θεού, ο Λάμπρος ήταν ο πλέον κατάλληλος για να βοηθήσει κι άλλους παγιδευμένους νέους να γνωρίσουν τον ζωντανό Θεό και να γλιτώσουν απ’ τη μάστιγα των τοξικών ουσιών.

\

Από τότε, χάρη στη δωρεάν (συντηρείται με προαιρετικές προσφορές) διακονία του χριστιανικού κέντρου απεξάρτησης “Φιλήμων”, περίπου 90 άτομα ζουν σήμερα πλήρως απεξαρτημένα.

\

Παράλληλα με τη θεραπεία των εθισμένων παιδιών, η διακονία του “Φιλήμονα” στηρίζει και τους γονείς τους, καθώς και την ευρύτερη οικογένεια.

Η αποστολή μας:

Z

Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε στην πρόληψη κάθε είδους εξάρτησης.

Z

Να υπηρετήσουμε και να στηρίξουμε όσους το επιθυμούν στο δρόμο προς την απεξάρτηση

Z

Να προσφέρουμε βοήθεια & υποστήριξη προς τις οικογένειες των ανθρώπων που υπηρετούμε

Ο σκοπός μας:

Η ύπαρξη του Σωματείου “ΦΙΛΗΜΩΝ” έχει ως κύριο σκοπό και αρχή την παροχή ηθικής, υλικής και πνευματικής στήριξης σε κοινωνικά αποκλεισμένα ή απομονωμένα άτομα. Η στήριξη αυτή παρέχεται δωρεάν και οι ανάγκες του κάθε μέλους καλύπτονται ξεχωριστά.

Μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, συνεχίζουμε με τον ίδιο σκοπό όπως τότε που ξεκίνησε το Σωματείο “ΦΙΛΗΜΩΝ”: Μεταφέρουμε το μήνυμα της αλήθειας, της ελπίδας και της ζωής σε μια ανθρωπότητα που ολοένα βουλιάζει όχι μόνο στα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, αλλά σε τόσες συνθήκες συμβιβασμού, ιδέες και καταστάσεις που οδηγούν έναν άνθρωπο να εναποθέτει την ελπίδα του μακριά από τον Θεό και το σκοπό που Αυτός έχει για τη ζωή μας.

Το όραμά μας:

Το όραμά μας δεν είναι απλώς η απεξάρτηση του ατόμου από κάθε είδους εξάρτηση, αλλά και η πρό(σ)κληση για μια ολοκληρωτική αλλαγή ζωής, η οποία θα συνοδεύεται από προσωπική ανάπτυξη, κοινωνική ενσωμάτωση και πνευματική αλλαγή.

Οι αξίες μας:

N

Θεμέλιο

Οι αξίες του Ευαγγελίου είναι πηγή έμπνευσης, εγχειρίδιο ζωής και δύναμη αλλαγής.

N

Σεβασμός

Αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με αξιοπρέπεια και σεβασμό, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, που είναι ένα τέλειο δημιούργημα του Θεού.

N

Πιστότητα

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο παρά τις δυσκολίες, μένοντας σταθεροί στις αρχές μας.

N

Φιλοξενία

Μια φιλόξενη αγκαλιά, που παρέχει δωρεάν υλική και πνευματική φροντίδα σε όλους.

N

Ποιότητα

Επιδιώκουμε την πρόοδο και αριστεία μέσω της κατάρτισης, της δέσμευσης και της σκληρής δουλειάς.

N

Ομαδική εργασία

Προωθούμε ένα περιβάλλον επικοινωνίας, συλλογικότητας και συνεργασίας.
N

Διαφάνεια

Ενεργούμε με αυθεντικότητα, εντιμότητα, τιμιότητα και ακεραιότητα.

N

Ελπίδα

Πιστεύουμε στον Θεό που έχει και δίνει τη δύναμη σε ανθρώπους να βρουν την ελευθερία και να βιώσουν την αλλαγή.

Εγγραφή στο newsletter:

[sibwp_form id=1]